четвер, 05 жовтня 2023 19:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін озвучив нову причину війни

Путін озвучив нову причину війни
Президент країни-агресорки заявив про "новий світоустрій". Фото: East News

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін, говорячи про війну проти України, заявив про "принципи, на яких базуватиметься новий світоустрій".

Про це Путін сказав у Сочі на "засіданні клубу "Валдай", повідомила російська служба ВВС.

Російський диктатор цинічно заявив, що Росія "збирається закінчити" війну. Також сказав, що війна "не територіальний конфлікт".

Заявив, що Росії "ще освоювати та освоювати Сибір, Східний Сибір, Далекий Схід". "Це не територіальний конфлікт і навіть не встановлення регіонального геополітичного балансу", - сказав диктатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба пояснив, як треба судити Путіна

"Мова про принципи, на яких базуватиметься новий світоустрій. Міцний мир встановиться тільки тоді, коли всі почуватимуться у безпеці", - заявив Путін.

Дев'ятий рік триває агресія Російської Федерації проти України. 2014-го російські окупанти захопили Крим, Донецьк і Луганськ. 24 лютого 2022 року РФ розпочала повномасштабну війну проти України.

З початку повномасштабної російської агресії Сили оборони звільнили від окупантів понад 40 тис. кв. км. території. Це більше, ніж територія Молдови і трохи менше, ніж два Ізраїля, повідомив СтратКом ЗСУ.

За 589 днів українські воїни знищили понад 280 470 окупантів, 9052 броньовані машини ворога, 20 кораблів і катерів, 4757 танків, 316 гелікоптерів, 316 літаків і підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «Путін озвучив нову причину війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі