пʼятниця, 16 червня 2006 13:25

Путін: моїм наступником буде не зовсім відома людина

 

Сценарій операції "Наступник-2008" в Росії може несподівано змінитися. Президент Володимир Путін, перебуваючи на саміті Шанхайської організації співпраці заявив, що його послідовником може бути не Сергій Іванов і навіть не Дмитро Медвєдєв, а "не зовсім відома людина". Сам президент з своєю позицією щодо третього терміну вже визначився остаточно.

У Шанхаї Путін уже вдруге за останній місяць заговорив про перспективи виборів 2008 року. Після того, як в травні він пообіцяв назвати ім"я наступника ближче до виборів.

Наступником Путину кого тільки не називали. В списку претендентів був навіть нещодавно відправлений у відставку генпрокурор Володимир Устинов.

Проте більшість експертів називають лише 2 двох основних претендентів, здатних продовжити курс Путіна. Це - Дмитро Медвєдєв та Сергій Іванов, одночасно призначені віце-прем"єрами.

На тлі інтриги, кого з них вибере Путін, рейтинг популярності двох чиновників серед електорату, постійно зростає. Проте на Шанхайському саміті Путін дав зрозуміти, що вибір у нього набагато ширший.

Він відмітив, що його наступником на посту глави держави може бути інша людина.

– Ім"я наступника на посту президента Росії поки не звучить в ЗМІ, - сказав Путін

Він додав, що список претендентів не складається лише з 2 людей, а реальний пертендент є "не зовсім відомою людиною".
Про потенційного наступника Путін говорив піднесено. На його думку, людина, яка очолить країну після нього, повинна володіти такими основними якостями: це порядність і чесність, професіоналізм і уміння брати на себе відповідальність за прийняті рішення.

– Варто один раз сховатися за спину інших, і країна розвалиться. Є й інші якості, але ці - головні, - запевнив президент РФ.
Минулого тижня почала у Росії почала обговорюватися підготовка референдуму про відміну третього пункту 81-ої статті Конституції, який обмежує повноваження президента двома термінами. Поки документи в Центральну виборчу комісію ініціатори не подали, а політики сумніваються, чи варто це робити взагалі.

– Я упевнений, що країна проголосує "за". Тому проводити референдум і витрачати великі гроші, щоб дізнатися очевидне, абсолютно необов"язково, заявив перший віце-спікер Держдуми від фракції "Єдина Росія" Олег Морозов.

За останніми даними соціологічних опитувань, ідею "третього терміну" підтримують 59% росіян. А проголосувати за кандидата, запропонованого Путіном, готові 43% росіян, повідомляє Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «Путін: моїм наступником буде не зовсім відома людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі