середа, 10 серпня 2011 14:52

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Прихильники Тимошенко біля Печерського суду вимагають "голову" Грищенка

Прихильники Тимошенко біля Печерського суду вимагають "голову" Грищенка

Учасники мітингу на підтримку екс-прем'єра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко вимагають від президента України звільнити з посади глави МЗС Костянтина Грищенка.

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Мітингувальники також вимагають звільнити директора департаменту інформполітики зовнішньополітичного відомства Олега Волошина.

"На жаль, останнім часом Міністерство закордонних справ перетворилося у філію піар-агентства Партії регіонів. Останні заяви МЗС фактично позбавили Україну можливості придбати асоційоване членство в ЄС найближчим часом і повністю блокують наші євроінтеграційні наміри", - наголошується в зверненні до президента України Віктора Януковича.

На думку мітингувальників дії головного дипломата країни дискредитують Україну.

8 серпня, на першому після арешту засіданні суду, Тимошенко заявила, що підписання угоди про асоціацію з ЄС стане перепоною для авторитарних і диктаторських тенденцій в Україні, за якими зараз спостерігає світ.

Екс-прем'єр також звернулася до керівників європейських країн, щоб угода про асоціацію було якнайшвидше ратифіковано.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин на брифінгу 9 серпня заявив, що відбувається "безпрецедентне залучення міжнародного співтовариства" до судового процесу у справі Тимошенко.

ВІн засудив спроби представників української опозиції використовувати "міжнародний аспект", що призводить до створення перешкод у євроінтеграції Україна.

"За допомогою своїх прихильників і союзників ми бачимо фактично спроби шантажувати Україну тим, що, якщо, наприклад, судова справа не буде припинено, то не буде підписано Угоду про асоціацію", - сказав Волошин.

На його думку, така поведінка опозиції неприйнятне, і МЗС у цій ситуації захищає не конкретне судову справу, а право України здійснювати правосуддя і ту "величезну роботу, яка вже зроблена на шляху підписання Угоди про асоціацію".

Зараз ви читаєте новину «Прихильники Тимошенко біля Печерського суду вимагають "голову" Грищенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі