вівторок, 03 січня 2023 16:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Президента Міжнародного олімпійського комітету запросили подивитися на зруйновану росіянами льодову арену
4

Російські терористи зруйнували льодову арену "Альтаїр" у місті Дружківка на Донеччині.
Фото: @DmytroKuleba
Російські терористи зруйнували льодову арену "Альтаїр" у місті Дружківка на Донеччині.
Російські терористи зруйнували льодову арену "Альтаїр" у місті Дружківка на Донеччині.
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запросив президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха подивитися на зруйновану російськими терористами льодову арену..

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запросив президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха подивитися на зруйновану російськими терористами льодову арену "Альтаїр" у місті Дружківка на Донеччині.

Також запросив решту спортивних функціонерів, які "хочуть допустити російських спортсменів до міжнародних змагань, тому що "спорт поза політикою". Про це Кулеба написав у Twitter.

"Запрошую всіх спортивних функціонерів, які хочуть допустити російських спортсменів до міжнародних змагань, тому що "спорт поза політикою", зокрема, президента МОК Томаса Баха, відвідати "Альтаїр" та особисто переконатися у "спортивній нейтральності" Росії", ‒ написав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков розповів про ще один злочин росіян

Росія і Білорусь мають нести повну відповідальність за свої злочини проти світу – і їхні спортсмени не можуть брати участь у міжнародних змаганнях так, ніби нічого не сталося, заявив міністр.

"Може, тоді нарешті прийде розуміння, чому прикриватися абстрактною "нейтральністю" в такій ситуації аморально", – сказав Кулеба.

Льодова арена була одною з ключових арен для розвитку українського спорту та найбільшою в Україні школою хокею і фігурного катання, написав міністр.

У грудні президент України Володимир Зеленський говорив із президентом МОК. Із початком повномасштабної російської агресії від дій РФ загинули 184 українські спортсмени, повідомив Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Президента Міжнародного олімпійського комітету запросили подивитися на зруйновану росіянами льодову арену». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі