четвер, 28 грудня 2023 16:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент Литви зробив жорстку заяву про подальший хід війни

Президент Литви зробив жорстку заяву про подальший хід війни
Росія намагатиметься перехопити ініціативу на фронті. Фото: eastnews.ua

Війна Росії проти України буде позиційною та виснажливою.

Партнери очікували, що наступ Збройних сил України змінить хід і характер війни, зізнався президент Литви Гітанас Науседа у коментарі Delfi.

"Зараз війна знову стане позиційною, виснажливою. Тоді підраховуватимуться втрати обох сторін і, зрештою, чекатимуть, доки одна з країн не досягне тієї точки, коли більше не зможе продовжувати", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Чехії зробив потужну заяву щодо війни в Україні

Росія намагатиметься перехопити ініціативу на фронті. Науседа також не згоден з тим, що прорив фронту окупантами означатиме поразку України.

"РФ, звичайно, може мобілізувати ресурси, не враховуючи на думку власного народу. Можливості інших держав більш обмежені. Ще раз повторюю - не йдеться про поразку України, йдеться про сценарій війни, який невигідний для України", - підсумував литовський лідер.

Російська Федерація не полишила максималістських цілей в Україні. Диктатор Володимир Путін не зацікавлений у чесних переговорах, попри повідомлення про те, що західні офіційні особи стають прихильнішими до ідеї щодо припинення війни в Україні, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Президент Литви зробив жорстку заяву про подальший хід війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі