понеділок, 12 лютого 2024 11:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Прем'єрка Естонії розповіла про підводні камені РФ у війні проти України

Прем'єрка Естонії розповіла про підводні камені РФ у війні проти України
Москва прагне, аби союзники повірили, нібито Україна не може перемогти. Фото: eastnews.ua

Російська агресія триватиме доти, доки у Кремлі не усвідомлять свою нездатність перемогти.

Російська Федерація готується до тривалої загарбницької війни, заявила прем'єрка Естонії Кая Каллас в інтерв'ю газеті Der Standard. На питання журналіста, чи не стане поточний рік вирішальним для України, вона зазначила, що війна триває.

"Ми не повинні потрапляти в різні пастки, які там розставлені. Помилково вважати, що війну можна швидко виграти. Росія готується до тривалої війни. Це триватиме до тих пір, доки Росія не зрозуміє, що не зможе перемогти. Ще одна пастка - це віра, що можна домовитися про мир. Якщо ми погодимося на захоплення землі, потреби Росії будуть задоволені. Неправда, що раптом все стане мирним. Також підводний камінь лежить у нас самих. Нібито наші дії ще більше провокують росіян. Усе навпаки: Росію провокує слабкість, а не сила", - сказала Каллас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц зробив гучну заяву про Путіна і допомогу Україні

Політикиня висловилася про важливість наявності в України достатньої кількості боєприпасів для подальшого ведення бойових дій у протистоянні загарбникам.

"Вирішальне питання на війні полягає в тому, чи достатньо у вас боєприпасів. Тому ми вирішили поставити мільйон артилерійських снарядів. Коаліція "Рамштайн" має в 13 разів більший бюджет, ніж Росія. Ми сильніші, але ми повинні допомогти Україні захиститися, дати їм те, що їм потрібно. І ми маємо вірити в українську перемогу, а не в наратив про те, що РФ все одно переможе", - сказала глава уряду Естонії.

Москва прагне, аби союзники повірили, нібито Україна не може перемогти. Нібито це має заохотити партнерів припинити підтримку. В такому разі наслідки були б небезпечними для глобального світу, наголосила Каллас.

"Ми опинилися б у світі, де все визначає сила, а не закон. Це дуже небезпечно. Агресор пробуджує інших агресорів. Тоді ми побачимо те саме в інших регіонах, в інших частинах світу", - резюмувала вона.

Українські військові потребують близько 200 тис. артилерійських снарядів для отримання переваги над російськими окупантами.

Тобто 2,4 млн боєприпасів Україна потребує на рік, але така кількість спустошить всі європейські та американські запаси загалом лише протягом 2024 року. Таку думку висловили у Міністерстві оборони Естонії.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єрка Естонії розповіла про підводні камені РФ у війні проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі