субота, 22 жовтня 2022 03:07

Представник Росії втік із засідання Радбезу ООН

Представник Росії втік із засідання Радбезу ООН
Постійний представник Росії при ООН Василь Небензя виступив проти розслідування щодо застосування РФ іранських дронів. Фото: Укрінформ

Постійний представник Росії при ООН Василь Небензя на засіданні Ради безпеки ООН втік перед виступом постпреда України Сергія Кислиці.

Перед початком виступу Кислиці постпред РФ Небензя заявив, що повідомлення про постачання Іраном безпілотників є фейком. Він виступив проти розслідування ООН. Він також поширив у РБ ООН листа про ситуацію навколо Каховської ГЕС.

Водночас Кислиця попросив вибачення перед колегами дипломатами, що їм доводиться слухати представника Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кислиця прокоментував погрози РФ "переглянути співпрацю" з ООН: "Дебільна логіка"

"Я радий тому, що місяці, не роки наших зусиль прибрати Росію з Ради безпеки приносять свої плоди, принаймні сьогодні посол покинув зараз раду, але настане день, коли Росії не буде взагалі в Раді безпеки", - сказав Кислиця.

Представник України при ООН заявив, що Росія планує висадити в повітря Каховську ГЕС.

"Ми маємо інформацію, згідно з якою РФ готує широкомасштабну катастрофу на півдні України... Якщо російські терористи висадять в повітря Каховську ГЕС, понад 80 населених пунктів, включаючи Херсон, сотні тисяч людей опиняться в зоні швидкого затоплення. Така атака залишить ЗАЕС без води для охолодження", - заявив він.

Кислиця зазначив, що всі атаки Росії з енергетичної інфраструктури є терористичним актом і закликав членів Ради безпеки діяти превентивно.

"Зараз необхідно діяти терміново, щоб Росія не мала шансу вчинити ще один акт терору", - сказав він.

Кислиця закликала Радбез ООН встановити на Каховській ГЕС міжнародну місію зі спостереження та повернути український персонал із подальшим розмінуванням греблі.

Велика Британія, Франція та Німеччина закликали ООН провести розслідування у зв'язку зі звинуваченнями Росії у використанні іранських дронів-камікадзе для ударів по Україні.

Це може бути порушенням резолюції Ради Безпеки ООН, яка обмежує потік певної зброї до Ірану чи з Ірану, йдеться у листі представників трьох країн ООН.

Росія погрожувала "переглянути співпрацю" із секретарем ООН Антоніу Гутеррешем, якщо той направить до України експертів для перевірки "шахідів".

Зараз ви читаєте новину «Представник Росії втік із засідання Радбезу ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі