середа, 15 березня 2023 17:18

Представник Індії на G20 закликав Європу "відійти" від війни в Україні

Представник Індії на G20 закликав Європу "відійти" від війни в Україні
Представник Індії на саміті G20 Амітабх Кант знецінив війну в Україні. Фото: eastnews.ua

Представник Індії на саміті G20 Амітабх Кант закликав світ зосередитися на глобальній бідності й "відійти" від війни в Україні.

Він припустив, що Європа відволіклася від глобального зростання бідності та боргових проблем і зосередилась на допомозі Україні. Про це пише Sky News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У G20 не погодили спільну заяву щодо агресії РФ: які країни її заблокували

Вторгнення Росії є "однією війною" і сказав, що 200 млн людей перебувають за межею бідності.

"Це вплинуло на харчування, на стан здоров'я, на результати навчання, люди відстають у рості та виснажуються, і ми просто стурбовані однією війною між Росією та Україною. Світ має рухатися далі, а Європа має знайти рішення для своїх викликів", – сказав Кант.

Президент України Володимир Зеленський поговорив з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді. Про телефонну розмову президент повідомив у понеділок. Зеленський сказав Моді, що розраховує на участь Індії в реалізації формули миру, яку запропонувала Україна. Зеленський подякував Індії за гуманітарну допомогу й підтримання в ООН.

Зараз ви читаєте новину «Представник Індії на G20 закликав Європу "відійти" від війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі