понеділок, 29 жовтня 2018 11:33

Пояснили, як проводитимуть монетизацію субсидій

Пояснили, як проводитимуть монетизацію субсидій
1,3 млн домогосподарств уже отримують зекономлені кошти. Фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів розпочне монетизацію субсидій у січні 2019-го. Її проводитимуть у кілька етапів і планують завершити до осені.

Про це розповів прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю "Укрінформу".

"Розпочинаємо 1 січня. Це дуже серйозний процес, який відбуватиметься уперше. Частині, а це 1 млн 300 тис. домогосподарств, ми вже виплачуємо зекономлені кошти. У середньому вийшло по 600-700 гривень кожному господарству. Наступний етап – переведення усіх на особові рахунки. Саме туди будемо направляти доплату держави за сплату житлово-комунальних послуг, а уже звідти кошти мають потрапляти до теплопостачальників та інших надавачів комунальних послуг.

До осені 2019 року, тобто, початку наступного опалювального сезону, маємо провести 100-відсоткову монетизацію. Ми вже створили реєстр субсидій і рухаємося далі. Звісно, бюрократія цьому не сприяє. Але вона ніколи й нічому не сприяє. Це величезний обсяг роботи, і ми з усім впораємось", - сказав прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити українцям, які не встигли оформити субсидію

Уряд на засіданні 26 квітня 2018-го ухвалив рішення про початок монетизації субсидій. За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, це рішення стосуватиметься 1,5 млн родин, які зможуть отримати приблизно 700 грн одноразової виплати. Це рішення передбачає грошову виплату, яка дорівнює вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубометрів газу.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, як проводитимуть монетизацію субсидій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі