четвер, 25 жовтня 2018 14:23

Що робити українцям, які не встигли оформити субсидію

Що робити українцям, які не встигли оформити субсидію
Уряд відшкодує витрати на комунальні послуги тим українцям, які не встигли вчасно оформити субсидію. Фото: 1news.zp.ua

Українцям, які не встигли оформити субсидію до початку опалювального періоду, Кабмін компенсує комунальні витрати.

Незалежно від виду опалення у випадку надходження заяви про призначення субсидії, наприклад, у грудні, уряд призначить допомогу з початку опалювального сезону, повідомляє teplo.gov.ua.

Тобто держава відшкодує комунальні витрати сім'ї за 2 місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи збільшиться розмір субсидії наступного року

"Щоб оформити субсидію, до органів соціального захисту потрібно подати заяву та декларацію про доходи. Якщо до складу домогосподарства входять ті, хто не проживає за місцем реєстрації, на комісію потрібно подати документи, які підтверджують це. Йдеться про довідку з місця роботи, навчання, договір найму чи оренди житла", - говорить керівник директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.

Відмовити у субсидії можуть лише у "письмовому" вигляді. "Усна" відмова - незаконна.

В Україні з 1 листопада газ для населення подорожчає на 23,5% - до 8550 грн за тис. кубометрів. Президент Петро Порошенко доручив уряду розширити програму субсидій у зв'язку з підвищенням тарифів на газ. Водночас у проекті бюджету на 2019 рік на субсидії заклали 55 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Що робити українцям, які не встигли оформити субсидію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі