субота, 15 червня 2024 14:21

Спецтема: Війна Росії проти України

США виділять Україні понад $1,5 млрд на енергетику

США виділять Україні понад $1,5 млрд на енергетику
Віцепрезидентка США Камала Гарріс оголосила про нову допомогу Україні. Фото: Pexels

Сполучені Штати Америки виділять понад $1,5 млрд для енергетичного сектору та гуманітарних потреб України.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс оголосила про це під час зустрічі із Володимиром Зеленським у рамках Саміту миру у Швейцарії, повідомляє пресслужба Білого дому.

Гроші виділять через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Державний департамент на підтримку народу України.

З боку USAID це включає $500 млн нового фінансування на енергетичну допомогу та перенаправлення $324 млн раніше оголошених коштів на надзвичайні енергетичні потреби. Гроші підуть на ремонт пошкодженої енергетичної інфраструктури, розширення виробництва електроенергії, заохочення інвестицій приватного сектору та захист енергетичної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомога від США: Україна отримає першу партію БТР M113

"Підтримка включає продовольчу допомогу, медичні послуги, притулок, а також послуги з водопостачання, санітарії та гігієни для мільйонів вразливих українців всередині країни та в регіоні. Допомога також включає підтримку комплексних заходів із захисту, включаючи кейс-менеджмент і психосоціальну підтримку, а також допомогу в сільському господарстві та забезпеченні засобів до існування, щоб дати можливість сім'ям відновити дохід і задовольнити свої базові потреби", - йдеться у повідомленні Білого дому.

Гарріс додала, що під час роботи з Конгресом Держдеп планує надати додатково $300 млн на підтримку цивільної безпеки України. Гроші підуть на обладнання для українських прикордонників та правоохоронців

Ці кошти є частиною більшого пакету зовнішньої допомоги, ініційованого президентом США Джо Байденом.

Сполучені Штати нададуть Україні військову допомогу на суму близько $225 млн.

Очікується, що до пакета увійдуть боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), а також мінометні системи і низку артилерійських снарядів.

Пакет допомоги також включає ракети для системи протиповітряної оборони HAWK, зенітні ракети Stinger, протитанкові системи Javelin і AT-4, 155-мм гаубиці, бронемашини, причепи, патрульні катери і широкий спектр іншого обладнання.

Зараз ви читаєте новину «США виділять Україні понад $1,5 млрд на енергетику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі