четвер, 13 червня 2024 23:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Допомога від США: Україна отримає першу партію БТР M113

Допомога від США: Україна отримає першу партію БТР M113
БТР M113 здобув славу надійної, універсальної та мобільної машини. Фото: АрміяІнформ

Україна отримає першу партію БТР M113 у пакеті військової допомоги від США, про яку Пентагон оголосив 7 червня.

Перша партія складе 200 одиниць цієї техніки. Про це стало відомо з сайту Держдепу США з загальним списком надісланої техніки та озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США виділяють Україні черговий транш військової допомоги - ЗМІ

Сполучені Штати за останні кілька місяців анонсували постачання вже понад 300 БТР M113, 200 з яких йшли в останньому пакеті допомоги у червні. Якщо раніше кількість бронетранспортерів M113 вказувалася як понад 400, то зараз понад 600.

У виданні виділяють такі переваги M113: відносно невелика вартість; дешевизна в експлуатації; українські військові чудово опанували машини; наявність великої кількості запчастин. Крім того, російські засоби радіоелектронної боротьби не здатні впливати на роботу машини.

M113 - США розробили у 1950-х роках. Він став широко відомим під час війни у Вʼєтнамі, де здобув славу надійної, універсальної та мобільної машини. Армія США використовувала M113 ще донедавна, її не раз модернізовували. Завершили серійне виробництво у 2007 році.

Конструкція M113 дозволяє швидко інтегрувати нове озброєння або змінити бронювання. Наприклад, в українській армії на машину ставили зенітки ЗУ-23-2 або комплекси РЕБ. Вік машини, як пишуть у Forbes, має свою перевагу - більшість систем аналогові.

Зараз ви читаєте новину «Допомога від США: Україна отримає першу партію БТР M113». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі