субота, 15 червня 2024 12:59

Переговори про вступ України до ЄС: Сійярто сказав, чому Угорщина відмовилась від вето

Переговори про вступ України до ЄС: Сійярто сказав, чому Угорщина відмовилась від вето
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто прокоментував початок переговорів про вступ України до ЄС. Фото: facebook.com/szijjarto.peter.official

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто пояснив, чому Будапешт змінив свою позицію щодо початку переговорів про вступ України до ЄС.

За його словами, країна домоглась включення всіх своїх умов у переговорні рамки, на основі яких відбуватимуться переговори. Про це Сійярто написав у Facebook.

Він зазначив, що після "запеклих дискусій" в ЄС погодились, щоб у переговорних рамках для України містились усі вимоги Угорщини стосовно дотримання прав національних меншин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан обурений: Угорщину покарали штрафом у €200 млн

"Деякі держави-члени не хотіли чути про цю умову, але ми чітко дали зрозуміти, що наполягаємо на відновленні прав меншин зберігати свою національну ідентичність, користуватися рідною мовою та навчатися рідною мовою", – зазначив міністр.

Тепер, за його словами, у переговорних рамках вказано, що Україна "повинна повернути угорцям Закарпаття права, відібрані у них за останні роки".

"Ми всі тримаємо позицію, що повага прав національних меншин має бути обов'язковою умовою будь-якого прогресу", - додав Сійярто.

Постійні представники держав-членів Європейського Союзу схвалили рамки для переговорів про вступ України та Молдови до ЄС.

25 червня відбудеться міжурядова конференція, яка дасть офіційний старт переговорам, оголосило бельгійське головування в Раді Європейського Союзу.

Зараз ви читаєте новину «Переговори про вступ України до ЄС: Сійярто сказав, чому Угорщина відмовилась від вето». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі