неділя, 07 серпня 2016 22:32

Потрібно спалити Липецьку фабрику, щоб визнати окупацію Донбасу - Сироїд

Потрібно спалити Липецьку фабрику, щоб визнати окупацію Донбасу - Сироїд

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд вважає, що Верховна Рада має визнати окупацію Донбасу Росією.

"Вихід тільки один – прийняти рішення юридичне, законом визнати окупацію частини території України Росією", - сказала вона в неділю в ефірі "112 каналу".

Відповідаючи на питання, чому парламент цього не робить, Сироїд зазначила: "Для цього треба Липецьку фабрику спалити".

"Але це може зробити тільки той, хто нею володіє. Це мало би бути зроблено. І тоді – розв'язані руки", - сказала віце-спікер.

На уточнююче питання, чи означає це, що якби керівники держави відмовилися від торгівлі з Росією, політичні відносини з РФ вибудовувати було б набагато легше, Сироїд сказала: "Звичайно, абсолютно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сьогодні Порошенко – найуспішніша людина в Україні, яка від старої системи отримує найбільші дивіденди"

Раніше ЗМІ повідомили, що липецьку кондитерську фабрику концерну Roshen може придбати один з найбільших російських кондитерських холдингів "Слов'янка".

Як відомо, більша частина акцій корпорації Roshen належала президентові України Петру Порошенку. У червні 2015 р. глава держави заявив, що має намір викреслити прізвище Порошенка з числа власників Roshen. Також Порошенко зазначив, що був би радий продати фабрику в Липецьку. На початку квітня 2016 р. стало відомо, що юридична процедура передачі частки Порошенко в Roshen "сліпий траст" завершена.

Зараз ви читаєте новину «Потрібно спалити Липецьку фабрику, щоб визнати окупацію Донбасу - Сироїд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі