понеділок, 15 квітня 2013 21:23

"Потрібно кардинально змінювати владу, бо ця корозія роз'їла все" - нардеп

"Потрібно кардинально змінювати владу, бо ця корозія роз'їла все" - нардеп
Андрій Сенченко. Фото: obozrevatel.com

На "виїзному" засіданні більшість створила чергову "воровську лавочку".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко.

Коментуючи те, що спікер Володимир Рибак підписав деякі законопроекти, ухвалені на так званому "виїзному" засіданні більшості на Банковій, нардеп зауважив, що важливим є те, що саме приймалося на тому засіданні.

"Десь місяць тому було непланове засідання Кабінету міністрів, на яке не пустили депутатів. І це було те засідання, де дерибанили 7,5 млрд. Потім це рішення Кабінету міністрів поступило в бюджетний комітет і 2 тижні тому на цей комітет не пустили пресу. Ці 7,5 вони проштовхували по ланцюгу. І самі ці 7,5 млрд вони остаточно розділили на ГКЧП. Тому тут випадковостей не було", - наголосив Сенченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіони" не виключають ще одного "виїзного" засідання парламенту

Він додав: "Ще один знаковий закон, який вони проголосували в першому читанні — це закон про так званий санаційний банк. Так створюють "воровську лавочку". Цей санаційний банк "кришує" один зі депутатів від ПР з кримінальним минулим".

"Ідея в наступному: на базі проблемного банку "Родовід" створюється санаційний банк, який законом звільняється від всіх видів податків. У цей банк всі проблемні банки передають свої проблемні активи. Наприклад Укрзагбанк передає заборогованість певного підприємства разом із залогами. А в залогах знаходиться нерухомість, земля тощо. У цьому законі записано, що санаційний банк сам визначає оцінку цих активів — ціну, за яку буде продавати. Він сам визначає, які витрати будуть на підготування та продаж цих активів. І тільки те, що залишиться після продажу, мінус витрати — піде на погашення заборогованості "обманутим вкладчикам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарань запропонував рецепт легалізації законів "виїзного" засідання ВР

Тобто, пояснив нардеп, "вони беруть підприємство вартістю 10 млн доларів, оцінюють його у 10 млн грн, пишуть, що у них на витрати пішло 9 млн грн, і ось 1 млн грн замість 10 млн доларів поділять на мільйони обманутих вкладчиків".

Говорячи проте, чи можна якось протистояти таким незаконним рішенням, нардеп наголосив:

"На жаль, сьогодні таке фрагментарне протистояння не дуже ефективне. Тому що влада вже навчилася підбирати закони абсолютно розв'язно і цинічно. І тому зараз питання не в тому, щоби когось окремого поставити на місце, чи якусь частину депутатів. Питання в тому, що потрібно кардинально змінювати владу в країні. Бо ця корозія роз'їла все".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Янукович підпише закони, які було ухвалено під час виїзного засідання, то стане організатором злочину - Тягнибок

Сенченко додав: "А щоби змінити владу, то треба подивитися на це питання кількісно. Скільки у нас всіх чиновників? Разом з міліціонерами, прокурорами — 2% населення. А якщо вийде мільйон народу і тупне ногою, то і будівлі захитається не те що крісло".

Зараз ви читаєте новину «"Потрібно кардинально змінювати владу, бо ця корозія роз'їла все" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі