понеділок, 08 квітня 2013 21:15

Яворівський розповів, чого відкличе свій законопроект, яким хоче скасувати "виїзні" закони

Яворівський розповів, чого відкличе свій законопроект, яким хоче скасувати "виїзні" закони
Володимир Яворівський. Фото: greatukrainians.com.ua

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Яворівський розповів, що внісши законопроект, який передбачає скасування всіх прийнятий законів на "виїзному" засідання, викликав хвилю зі сторони опонентів щодо законності проголосованих законів. Тому він має намір відкликати законопроект та подати інший.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Зараз вони почали чіплятися – ага, Яворівський вніс законопроект, щоби ці законопроекти відмінити, значить вони були прийняті законно. Отаке фальшування. Тому, судячи з усього, я його відкличу і подам інший законопроект", - наголосив політик.

Водночас народний депутат від фракції "Батьківщина" наголосив, що він хотів ще раз привернути цим законопроектом увагу до того, що прийняті закони на виїзному засідання є нелегально проголосованими.

"Опозиція мала б підтримати. Я вносив його, аби ще раз привернути увагу. І щоби було зафіксовано, що опозиція мала думку, що ці закони були нелегітимні. Що вони нікому не потрібні, і вони не прийняті згідно з Конституцією", - підкреслив він.

Також політик розповів, що президент Віктор Янукович може "заробляти" бали на цьому, в той час, як це псуватиме іміжд спікера. "Якщо їх надішле Рибак, то це буде гра, а Янукович буде заробляти на цьому очки. Але в такий спосіб він завдасть удару парламенту та іміджу Рибаку", - підкреслив він.

Нагадаємо, народний депутат ("Батьківщина") Володимир Яворівський вніс до Верховної Ради проект постанови про скасування рішень парламенту від 4 квітня поточного року. Відповідний документ зареєстровано в парламенті в п'ятницю, 5 квітня.

Як повідомлялося раніше, 4 квітня, депутати більшості провели засідання в актовій залі комітету Верховної Ради на вул. Банковій, оскільки сесійну залу парламенту на вул. Грушевського було заблоковано опозиціонерами. Під час цього засідання було прийнято більше 20 законів.

Водночас у парламентській опозиції заявляють про нелегітимність прийнятих документів. У парламентській більшості, навпаки, переконані, що вони легітимні.

Зараз ви читаєте новину «Яворівський розповів, чого відкличе свій законопроект, яким хоче скасувати "виїзні" закони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі