середа, 19 липня 2023 15:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Потенційний кандидат в президенти США применшив значення війни в Україні для Штатів

Потенційний кандидат в президенти США применшив значення війни в Україні для Штатів
Потенційний кандидат в президенти США, Рон ДеСантіс применшив значення російсько-української війни для Штатів. Фото: NBC

Губернатор Флориди, потенційний кандидат в президенти США, Рон ДеСантіс применшив значення російсько-української війни для Штатів.

Він назвав війну "вторинним та третинним" пріоритетом. Про це він сказав в інтерв'ю CNN.

Деякі республіканці критикують кандидата в президенти від Республіканської партії через те, що він заперечує агресію Росії проти України та називає її "територіальною суперечкою", яка не становить "життєво важливого" національного інтересу.

Під час інтерв'ю він підтвердив свої слова та назвав війну "вторинним або третинним інтересом" для Сполучених Штатів. При цьому він уточнив, що "був би готовий допомогти довести її до кінця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп заявив про "пекельну розплату" для Путіна

"Метою має бути стійкий, міцний мир у Європі, але такий, який не винагороджує агресію", – сказав губернатор.

Водночас на питання, чи припинить він надавати зброю Україні й надсилати фінансову підтримку у разі перемоги на виборах, ДеСантіс не відповів.

Проте республіканець виступив за те, щоб перевести увагу американської армії з Європи на Азію та Китай.

"Я не збираюся зменшувати наші запаси (озброєння – Gazeta.ua) і відправляти їх на Тайвань. Я не збираюся робити нас менш здатними реагувати на надзвичайні ситуації", – додав він, назвавши майбутнє острова "значним інтересом".

Президент Володимир Зеленський відповів колишньому президенту США Дональду Трампу і губернатору Флориди Рону ДеСантісу на їхні сумніви в доцільності військової підтримки України.

Він запросив обох кандидатів у президенти США від республіканців відвідати Україну. Про це Зеленський сказав в інтерв'ю NBC.

Український президент попередив, що поразка його країни означатиме лише ширший конфлікт із Москвою пізніше.

За словами Зеленського, розгляд американськими політиками скорочення військової допомоги є "великим ризиком для України". Однак, він вважає, що цього не відбудеться.

Зараз ви читаєте новину «Потенційний кандидат в президенти США применшив значення війни в Україні для Штатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі