середа, 02 листопада 2022 15:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Постачання іранської зброї Росії: США зробили заяву

Сполучені Штати Америки докладуть усіх зусиль, щоб припинити постачання Іраном зброї Російській Федерації.

Вашингтон стурбований, що Росія може придбати передові озброєння в Ірану, такі як ракети "земля – земля". Про це сказав речник Державного департаменту США Нед Прайс на брифінгу, повідомили CNN.

Автор: East News
  Росія може придбати в Ірану ракети "земля-земля", які може використати у війні проти України, сказав речник Державного департаменту США Нед Прайс.
Росія може придбати в Ірану ракети "земля-земля", які може використати у війні проти України, сказав речник Державного департаменту США Нед Прайс.

"Сполучені Штати використовуватимуть усі відповідні та належні інструменти з нашого інструментарію, щоб викрити і протидіяти постачанню Іраном зброї Росії", – сказав Прайс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран готується напасти на Саудівську Аравію та Ірак – WSJ

США "впродовж місяців націлилися на мережі розповсюдження безпілотних літальних апаратів Ірану".

Вашингтон "завжди шукає засоби, які можуть бути використані для відповіді, такі як санкції та інші фінансові заходи".

"Ми стурбовані тим, що Росія також може прагнути придбати передові озброєння в Ірану, такі як ракети "земля – земля", які майже напевно будуть використані у війні проти України", – сказав Прайс.

США рішуче запровадять усі санкції щодо російської та іранської торгівлі зброєю, "щоб ускладнити Ірану продаж зброї Росії".

Росія просить озброєння в Ірану і Північній Кореї. Щодо Китаю, то поки що немає інформації про те, що він передавав РФ зброю, заявили в США.

Іран на початку листопада планує відправити у Росію понад 200 бойових дронів, повідомляла українська розвідка.

У ніч на 2 жовтня ППО збила 12 із 13 випущених по Україні дронів-камікадзе Shahed-136.

Зараз ви читаєте новину «Постачання іранської зброї Росії: США зробили заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі