вівторок, 01 листопада 2022 21:32

Іран готується напасти на Саудівську Аравію та Ірак – WSJ

Іран готується напасти на Саудівську Аравію та Ірак – WSJ
Розвідка Саудівської Аравію попередила про можливу агресію Ірану. Фото: eastnews.ua

Іран готується найближчим часом напасти на Саудівську Аравію та Ірак.

Саудівська Аравія попередила США, що таким чином Тегеран хоче відвернути увагу населення від антиурядових протестів, передає The Wall Street Journal.

Держави підвищили рівень бойової готовності збройних сил. У Раді національної безпеки Білого дому підтвердили стурбованість інформацією про напад Ірану.

"Ми стурбовані картиною загрози й перебуваємо в постійному контакті через військові й розвідувальні канали із саудитами. Ми без вагань діятимемо на захист наших інтересів і партнерів у регіоні", – сказав співрозмовник WSJ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечний союз: США викрили новий різновид співпраці Ірану з РФ

З кінця вересня Іран обстрілював північний Ірак балістичними ракетами й безпілотниками. Один з них збив американський військовий літак. Іранці хотіли поцілити в місто Ербіль, де базуються війська США.

Іран заявив, що курдські сепаратисти розхитують ситуацію у країні. Вони нібито базуються в Ербілі.

Тегеран також публічно звинувачує Саудівську Аравію, США та Ізраїль у підбурюванні до антиурядових протестів. Від саудитів вимагають обмежити трансляцію демонстрацій через свої ЗМІ.

У вересні іранці масово вийшли на протести. Причиною стала смерть 22-річної Джини Махси Амін. Її затримала в Тегерані "поліція моралі". Через кілька днів вона померла. Люди вирушили до резиденції верховного лідера Ірану Алі Хаменеї.

Торік у грудні Іран здійснив кілька запусків балістичних ракет. Після цього Велика Британія заявила, що дії Ірану є загрозою для регіональної і міжнародної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Іран готується напасти на Саудівську Аравію та Ірак – WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі