середа, 02 листопада 2022 07:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія просить зброю в Ірану та Північної Кореї ‒ Пентагон

Росія просить зброю в Ірану та Північної Кореї ‒ Пентагон
Росія просить зброю і Ірану та КНДР. Фото: mind.ua

Росія просить озброєння в Ірані та Північній Кореї. Щодо Китаю, то поки немає інформації про те, що він передавав Москві військову допомогу.

Про це на брифінгу сказав речник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер, повідомляє Gazeta.ua.

За словами Райдера, сподівання Москви на Іран ‒ ознака ізоляції російського диктатора Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки немає підтверджень, що Іран передав ракети РФ – Білий дім

"Іран надав Росії безпілотники. І ми очікуємо, що вони, ймовірно, шукатимуть їх ще. У нас є побоювання, що РФ може також спробувати придбати в Ірану додаткові передові боєприпаси, наприклад, ракети класу "земля-земля". Якщо ми побачимо, що Росія застосовує такі можливості на полі бою, ми обов'язково зробимо, що ми можемо, щоб висвітлити це", ‒ сказав Райдер.

Перед цим західні ЗМІ повідомляли, що Іран може передати РФ близько тисячі балістичних ракет малої дальності класу "земля-земля" та ударних безпілотників для війни проти України.

Іран на початку листопада планує відправити у Росію понад 200 бойових дронів. Направлять безпілотники Shahed-136, Mohajer-6 та Arash-2, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Іран до кінця року планує відправити Росії близько 1 тис. одиниць озброєння. Пакет міститиме високоточні балістичні ракети малої дальності класу "земля – земля", а також ударні безпілотники. Про це повідомляє CNN з посиланням на представників західної країни, яка "уважно стежить за іранською програмою озброєнь".

Зараз ви читаєте новину «Росія просить зброю в Ірану та Північної Кореї ‒ Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі