середа, 27 липня 2022 19:00

"Посилюватиметься скепсис щодо України" – політолог про призначення генпрокурора

"Посилюватиметься скепсис щодо України" – політолог про призначення генпрокурора
На Заході наголошують, що зараз для України унікальний шанс, щоб рубати з плеча і побороти корупцію. Але влада на це не піде, вважає Олексій Голобуцький. Фото: 5 канал

Незалежний генпрокурор може допомогти Україні побороти корупцію, що посилить довіру Заходу до нашої влади. Непризначення такого керівника Офісу генпрокурора збільшуватиме скепсис щодо України і зменшуватиме підтримку. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Олексій Голобуцький.

"Костін – кандидат, якого подав Зеленський, – це людина, яка пов'язана з юриспруденцією. Він все життя цим займався. У фракції "Слуга народу" таких людей не так багато. Він був головою парламентського комітету. Брав участь на прокурора САП. Треба було знайти людину, що не зав'язана у багатьох скандалах", – говорить Голобуцький.

Є чутки, що цей кандидат пов'язаний із головою Офіса президента Андрієм Єрмаком, наголошує політолог.

"Представник Сполучених Штатів вже заявив, що вони хочуть, щоб був обраний незалежний генпрокурор. Якби вони підтримували саме цього кандидата, то таких заяв не було б. Це буде збільшувати скепсис щодо України. Байден та верхівка США про це не скажуть, але інші політичні еліти США, представники республіканської партії, ЗМІ, вже говорять про це і про те, що не йтиметься про незалежність", – каже Голобуцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є великі проблеми зі шпигунами": чому Зеленський звільнив Демченка та хто наступний

На Заході наголошують, що зараз для України унікальний шанс, щоб рубати з плеча і побороти корупцію. Але влада на це не піде, вважає політолог.

"Генпрокурор має боротися з корупцією та виконувати інші завдання, які стоять передним. Конспірологічна тема – що цей кандидат має нівелювати діяльність голови САП. Це треба всьому нашому політичному класу. Він не хоче боротися з корупцією. Нова влада також вирішила не боротися. Система неефективна, у нас через корупцію немає майбутнього. Але ті, хто при владі, себе чудово почувають. Якщо почнеться реальна боротьба з корупцією, то вся ця система завалиться. Те, що влада не хоче піти на це, посилюватиме тиск на Україну та зменшуватиме підтримку", – пояснює Голобуцький.

27 липня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт постанови про призначення Андрія Костіна на посаду генпрокурора. Андрій Костін – народний депутат Верховної ради IX скликання від партії "Слуга народу".

У США висловилися про призначення генпрокурора України. Наголосили, що треба боротися з корупцією. Загроза, яку представляє корупція, може роз'їдати демократію, суверенітет і свободи, які народ України так відчайдушно хоче зберегти, заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

Зараз ви читаєте новину «"Посилюватиметься скепсис щодо України" – політолог про призначення генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі