середа, 14 вересня 2016 10:40

Порошенка можуть змістити "за формулою Януковича" - екс-суддя

Порошенка можуть змістити "за формулою Януковича" - екс-суддя
Фото: ukrinform.ua

Президенту Петру Порошенку у будь-який момент можуть висунути звинувачення, які висунули Віктору Януковичу.

Про це заявив колишній суддя Конституційного суду України Віктор Шишкін, пише ua1.com.

"Сьогодні президенту Порошенку можна висунути практично всі звинувачення, які висували Януковичу. Зокрема, самоусунення від виконання своїх президентських обов'язків", - сказав Шишкін.

Згідно з законом, за умови нападу на територію України, президент має ввести воєнний стан. Порошенко цього не робить, нагадав екс-суддя.

"Тому будь-яка структура – добробати, Аваков зі своїм МВС, кадебешники зі своїм СБУ і парламент – можуть завтра сказати, що Порошенко на посаді президента України самоусунувся й не виконує своїх обов'язків. Так заявили стосовно Януковича. Гадаю, в АП цей варіант вже прорахували. Тому що в КС є подання про визнання постанови ВР з таким формулюванням щодо Януковича неконституційною. Тобто Порошенко намагається себе захистити. Він зрозумів, що й до нього можуть застосувати таку ж формулу", - вважає Шишкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін рятує Порошенка від імпічменту - політолог

Як відомо, навесні 2014 року Росія ввела свої війська у Крим й окупувала півострів. За місяць російські військовослужбовці зайшли на Донбас. Бойові дії між Збройними силами України та проросійськими бойовиками тривають досі. Існує підтвердження, що Російська Федерація постійно перекидає в зону АТО військову техніку, боєприпаси та живу силу.

Зараз ви читаєте новину «Порошенка можуть змістити "за формулою Януковича" - екс-суддя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі