субота, 06 серпня 2016 08:30

Політолог розповів, як "злодійкуваті судді" ухиляються від люстрації

Політолог розповів, як "злодійкуваті судді" ухиляються від люстрації
Фото: expres.ua

Судді масово пишуть заяви про звільнення, щоб не потрапити під закон про люстрацію. Тоді матимуть можливість повернутися в оновлену судову систему.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив ,політолог Віктор Небоженко.

"Звільняються, щоб не потрапити під закон про очищення. Так злодійкуваті судді ухиляються від закону. Відсотків 80 повернуться назад. Прийдуть на місця звільнених за люстрацією. Ще й із підвищеннями. І як герої праці з очищення від ворога та злочинців. Півроку поприкидаються напівмертвими. Потім почнуть проявлятиме активність. Після Нового року заметушаться", - вважає експерт.

На думку Небоженка, звільнені судді мають можливість повернутися в систему.

"Механізми для повернення знайдуть. Повернуться через дірку в законі або через родичів. Сьогоднішня судова система володіє підвищеним сімейним потенціалом. Кожен третій суддя має родича в системі. Це дуже погано. До того ж, у судову реформу вставили маленьку ремарку: Адміністрація президента впливає на формування суддівського корпусу. Це дозволяє знищити всі досягнення реформи. Ще кілька разів маємо її запускати, щоб був результат", - наголосив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав переваги та недоліки судової реформи

Як відомо, 2 червня Верховна Рада схвалила нову редакцію закону про судоустрій та статус суддів, який розпочинає масштабне перезавантаження судової системи.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів, як "злодійкуваті судді" ухиляються від люстрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі