середа, 06 листопада 2013 20:44

Політолог: "Регіонали" хочуть, аби Тимошенко почала себе рятувати

Політолог: "Регіонали" хочуть, аби Тимошенко почала себе рятувати
Володимир Цибулько Фото: radiosvoboda.org

Перенесення судового засідання у справі ЄЕСУ на 6 грудня є подальшою грою на нервах. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Ця гра зводиться до того, аби Тимошенко почала себе рятувати. Вона до останнього тримається - не хоче писати персональних звернень до Януковича, чи ходити по судах і пробувати там відвоювати собі свободу чи перегляду попередніх рішень. Партія регіонів хоче, аби вона не уникала засідань", - зазначив він.

За словами експерта, якщо саміт у Вільнюсі буде успішним для України, судова система зміниться.

"Вона одразу має продемонструвати перспективний потенціал. Це гра на те, аби суди почали приймати цивілізовані рішення та демонструвати відповідну цьому поведінку. За такої моделі Юлія Володимирівна отримає шанс реабілітуватися по частині звинувачень та можливість поборотися за свою політичну перспективу, хоч і не швидку", - зауважив Цибулько.

Говорячи про нову справу проти Тимошенко, де її разом із Павлом Лазаренком підозрюють у розкраданні 200 мільйонів доларів, політолог наголосив: "Вона була спровокована позицією Кокса та Кваснєвського. В їхніх розмовах лунала ця сума як можлива компенсація з боку екс-прем'єра. У разі такої виплати Тимошенко доведеться визнати, що вона — багата людина. Хоча партія може звернутися до виборців, які скинуться".

Зараз ви читаєте новину «Політолог: "Регіонали" хочуть, аби Тимошенко почала себе рятувати ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

127

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі