пʼятниця, 18 березня 2022 03:40

Поки не видно, що Путін хоче зупинитися - Блінкен

Поки не видно, що Путін хоче зупинитися - Блінкен
Блінкен заявив, що Путін не готовий зупинитися. Фото: Getty Images

Росія і Володимир Путін не демонструють жодних ознак щодо участі у відповідальних переговорах та припинення кривавої агресії проти України.

"Я повинен сказати, з одного боку ми вітаємо Україну за те, що вона залишається за столом переговорів попри бомбардування кожної хвилини. Але водночас, я не побачив жодних значимих зусиль з боку Росії, щоби дипломатичним шляхом припинити цю війну, яку вона веде", - зауважив держсекретар США Ентоні Блінкен під час брифінгу.

"Якщо ви послухаєте його останні заяви вчора, вони наводять на думку, що він рухається у зворотному напрямку",- наголосив державний секретар США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США погрожує санкціями Китаю за підтримку російської агресії

Сполучені Штати всіляко підтримуватимуть старання України досягти деескалації дипломатичним шляхом, а також добитися припинення вогню й виведення російських військ. Блінкен також привітав зусилля й інших країн, зокрема Франції, Німеччини, Ізраїлю, Туреччини.

Справжня дипломатія вимагає відповідального ставлення обох сторін до переговорів і безпосередньо деескалації, зауважив він.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден назвав президента країни-агресора РФ Володимира Путіна "кривавим диктатором" і "головорізом".

Зараз ви читаєте новину «Поки не видно, що Путін хоче зупинитися - Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі