неділя, 28 квітня 2013 15:40

Північна Корея готує масштабні навчання?

Північна Корея готує масштабні навчання?
Фото: molbuk.ua

Північна Корея готується до проведення повномасштабних військових навчань на узбережжі Жовтого моря.

Як повідомляє Agence France-Presse, про це заявило анонімне джерело в південнокорейському уряді, яке послалося на дані розвідки.

"Передбачається, що навчання пройдуть в районі Нампхо — найбільшого портового міста Північної Кореї на західному узбережжі країни — в повітрі і на суші: Пхеньян ніби збирається випробувати військову авіацію і артилерію", - говориться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон заявив, що Іран та КНДР не страшні для США

Сеул чекає в ході цих навчань військових провокацій або випробування ракет.

Тим часом, раніше, 21 квітня, джерела в південнокорейському міністерстві оборони заявляли, що запуск балістичних ракет очікується на східному узбережжі КНДР: ніби з цією метою Пхеньян перекинув на схід дві ракетні установки в доповнення до вже розміщених там.

Навчання в районі Нампхо можуть стати відповіддю КНДР на спільні навчання Республіки Корея і США, які викликають сильне невдоволення Пхеньяна. Американсько-південнокорейські навчання, в свою чергу, проводилися у відповідь на лютневе випробування ядерної зброї Пхеньяном. Це випробування, а також запуск півнікорейскьої ракети із супутником, що передував йому, викликали різко негативну реакцію Вашингтона, Сеула і міжнародного співтовариства в особі ООН, яка наклала на КНДР нові санкції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Корея оголосила готовність використати ядерну зброю

У подальші місяці напруженість на Корейському півострові зростала, і Північна Корея неодноразово погрожувала Південній військовими ударами.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея готує масштабні навчання?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі