вівторок, 10 липня 2012 06:48

Південний Судан відсвяткував першу річницю отримання незалежності
9

Фото: Reuters

Південний Судан відсвяткував 9 липня річницю з дня здобуття незалежності.

Республіка Південний Судан (РПС) з'явилася на політичній карті світу рік тому, після того як її жителі проголосували на референдумі за відділення Півдня від Судану зі столицею в Хартумі.

Проведення референдуму було передбачено Всеохопною мирною угодою 2005 року між урядом Судану і повстанцями Півдня. Мирна угода поклала край найдовшій в історії Африки громадянській війні, яка тривала між Північчю і Півднем з 1955 року. Жителі півдня, більшість яких сповідує християнство і традиційні африканські вірування, домагалися незалежності від Півночі, переважно населеної мусульманами.

В понеділок в столиці Південного Судану Джуба пройшла офіційна церемонія святкування річниці незалежності, яку відвідали глави семи африканських держав, а також представники міжнародних і регіональних організацій - ООН, ЄС, Афросоюзу. Під час свята незалежності в Джуба відбувся військовий парад.

Зараз ви читаєте новину «Південний Судан відсвяткував першу річницю отримання незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі