понеділок, 26 серпня 2024 20:40

Після втечі Дмитрука президент зібрав генпрокурора, голову Держприкордонслужби і силовиків. Потрібні дії

Після втечі Дмитрука президент зібрав генпрокурора, голову Держприкордонслужби і силовиків. Потрібні дії
Директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов і генеральний прокурор Андрій Костін. Фото: Media Center Ukraine

Після втечі народного депутата Артема Дмитрука за кордон президент Володимир Зеленський зібрав нараду з очільниками державних органів.

На нараді були, зокрема генеральний прокурор Андрій Костін і голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко. Про це Зеленський сказав у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

Також доповідали міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, голова СБУ Василь Малюк і директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов.

"Провів нараду з керівниками правоохоронних та антикорупційних органів, були також генеральний прокурор, керівник Державної прикордонної служби України. Були доповіді щодо протидії колаборантам, стосовно кримінальних проваджень щодо тих, хто виправдовує агресію Росії, служить цій війні проти України. Окремо розглянули питання щодо кордону, щодо фактів незаконного перетину - доповідали Клименко, Малюк, Сухачов", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після удару РФ по "Охматдиту" з рота низки нардепів полилася російська пропаганда - мережі

Щодо антикорупційної програми та стану всіх заходів доповідали керівники Національного агентства з питань запобігання корупції, Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, також повідомив президент.

"За два тижні повинні напрацювати й представити чіткий план розв'язання проблемних питань – усі вони абсолютно зрозумілі. Потрібні дії", - заявив Зеленський.

25 серпня сайт "Українська правда" повідомив, що минулої суботи нардеп Артем Дмитрук виїхав з України. Того ж дня нардеп залишив територію Молдови і через аеропорт "Кишинів" вилетів до Італії.

Згодом після цієї публікації Офіс генерального прокурора і ДБР повідомили про підозри Дмитруку за фактами вчинення нападів групою осіб на правоохоронця і військового, замаху на викрадення вогнепальної зброї, спричинення потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень і хуліганстві.

Артем Дмитрук обирався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" по округу в Одесі.

Торік у жовтні генеральний прокурор Андрій Костін погодив порушення кримінальних проваджень щодо двох нардепів - члена франкції "Слуга народу" Олександра Куницького і Дмитрука після побиття чоловіка у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Після втечі Дмитрука президент зібрав генпрокурора, голову Держприкордонслужби і силовиків. Потрібні дії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі