вівторок, 08 березня 2022 12:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Після України Путін вдарить по країнах Балтії - віцепрезидент Єврокомісії

Після України Путін вдарить по країнах Балтії - віцепрезидент Єврокомісії
Країни Балтії можуть бути наступними в полі зору Путіна після вторгнення в Україну. Фото: radiosvoboda.org

Якщо президента Росії Володимира Путіна не зупинити в Україні, то наступними його жертвами можуть стати Литва, Латвія та Естонія.

ЄС повинен серйозно поставитися до російської загрози після багатьох років двозначної позиції з боку Брюсселя щодо Москви. Про це 8 березня заявив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, пише Politico.

"Якщо ми не підтримаємо Україну, це не зупиниться. Очевидно, зараз Путін перебуває в якомусь агресивному воєнному настрої, і, на жаль, є ймовірність, що ця агресія триватиме в інших країнах", – сказав він.

Єврокомісар з питань торгівлі, який виріс у Радянському Союзі та спирається на свій досвід прем'єр-міністра Латвії, вважає наступною ціллю РФ країни Балтії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: росіяни - нацисти, які блокують міста та скидають авіабомби

"Якщо ви подивитеся на ескалацію агресивної риторики Росії і навіть заяви, де Путін стверджує, що Росія підтримує білоруські інтереси у доступі до Балтійського моря, ви помітите наростаючу антибалтійську риторику. У випадку України це також почалося з посилення антиукраїнської риторики", - зазначив Домбровскіс.

Прогноз про те, що країни Балтії можуть бути наступними в полі зору Путіна після вторгнення в Україну, відображає рівень тривоги у деяких колах Європейської комісії щодо наступного кроку агресора. Визнаючи серйозну ядерну загрозу Росії, Домбровскіс застеріг від заспокоєння російського лідера.

"Питання у тому, наскільки ми піддаємося цьому шантажу, бо його можна використовувати постійно проти всього. Путін продовжить свої агресивні війни, він завжди буде використовувати цей шантаж. Це уроки, які слід було засвоїти раніше. Умиротворення агресора не працює, тож агресора потрібно зупинити всіма засобами" - наголосив він.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Після України Путін вдарить по країнах Балтії - віцепрезидент Єврокомісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі