пʼятниця, 18 листопада 2022 10:32

Після появи Суркіса у телемарафоні: петиція про позбавлення депутатів ОПЗЖ мандатів за добу набрала понад 26 тис. голосів

Петиція на сайті президента про необхідність позбавлення мандатів усіх нардепів від проросійської і забороненої в Україні партії ОПЗЖ за добу набрала понад 26 тис. голосів.

Автор: Юрій Смірнов
  Григорій Сурків з'явився в сюжетах вечірніх новин єдиного державного телемарафону
Григорій Сурків з'явився в сюжетах вечірніх новин єдиного державного телемарафону

"Прошу президента України звернутися до Верховної Ради з проханням розглянути постанову щодо позбавлення мандатів усіх депутатів від "Опозиційної платформи – За життя" у Верховній Раді.

Представники ОПЗЖ ще до початку повномасштабного вторгнення активно пропагували "русский мир", неодноразово відвідували Москву та зустрічалися з представниками російської влади", – йдеться у тексті петиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перефарбовані" після перемоги стануть лідерами думок

Неймовірно швидкий збір підписів під нею відбувся менш ніж за добу й одразу після того, як учора два представники ОПЗЖ – Григорій Суркіс і Нестор Шуфрич – були призначені до складу Національного олімпійського комітету.

Це рішення викликало обурення українців у соцмережах, та після нього одразу послідувало ще одне розчарування.

Журналісти помітили появу найближчого соратника Віктора Медведчука Суркіса у піар-сюжетах вечірніх новин єдиного державного телемарафону. Олігарха та фігуранта "Батальйону Монако" Суркіса-старшого було представлено в них як "волонтера".

У появі замовних сюжетів на користь ОПЗЖиста головред видання "Цензор" Юрій Бутусов прямо звинуватив Офіс президента.

За даними головної редакторки "Української правди" Севгіль Мусаєвої, через Григорія Суркіса арештований на той час в Україні Віктор Медведчук міг рятувати частину свого майна. І Медведчук тоді обрав Суркіса для такої справи, бо "довіряє йому", підкреслювала журналістка.

Новим президентом Національного олімпійського комітету України призначили Вадима Гутцайта, міністра молоді та спорту.

Членами НОК призначили народних депутатів від забороненої "Опозиційної платформи – За життя" Григорія Суркіса і Нестора Шуфрича.

Зараз ви читаєте новину «Після появи Суркіса у телемарафоні: петиція про позбавлення депутатів ОПЗЖ мандатів за добу набрала понад 26 тис. голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі