пʼятниця, 06 вересня 2019 05:13

"Підтримка буде". Зеленський зустрівся з сенаторами США, яких не пустили в РФ

"Підтримка буде". Зеленський зустрівся з сенаторами США, яких не пустили в РФ
Зеленський сподівається на військову допомогу. Фото: прес-служба президента

Президент Володимир Зеленський зустрівся з сенаторами США Рональдом Джонсоном і Крістофером Мерфі.

Вони приїхали до Києва після того, як їм заборонили в'їзд до Росії, повідомляє прес-служба глави держави.

Зеленський заявив, що планує продовжувати "активні реформи у секторі безпеки та оборони України за стандартами НАТО". А також висловив сподівання, що США збільшать обсяги безпекової допомоги Україні.

Сенатори пообіцяли, що США нададуть кошти для військової допомоги Україні цього або наступного фінансового року.

"Питання надання військової допомоги неодноразово одноголосно ухвалювалось Конгресом і зараз, зважаючи на те, що у нас добігає до кінця фінансовий рік, чи буде це рішення ухвалене, залежить від часового фактора, оскільки ми наприкінці фінансового року", - сказав Мерфі.

Джонсон додав, що зустрічався з президентом Дональдом Трампом і переконував, щоб гроші, які залишаються у цьому фінансовому році, були використані на надання допомоги Україні.

"Якщо цього не трапиться, то сенатор Кріс Мерфі є у бюджетному комітеті, і ми ухвалимо надання цієї фінансової допомоги у 2020 році. Підтримка США для України триватиме", - наголосив він.

Крім того, глава держави звернув увагу сенаторів на російську "паспортизацію" українців на Донбасі та необхідність відповідного реагування на це явище.

Також сторони обговорили співпрацю у сфері енергетичної безпеки, зокрема підкреслили важливість налагодження поставок енергоносіїв зі США в Україну. Зеленський висловив сподівання на ухвалення Конгресом США рішення щодо санкцій проти компаній, які беруть участь у проекті "Північний потік 2".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну приїдуть американські сенатори, яким заборонили в'їзд у Росію

Після того, як Рону Джонсону та Крісу Мерфі заборонили в'їзд до Росії, вони заявили, що відвідають Україну.
Свій візит до Києва вони почали із зустрічі із новим генеральним прокурором України Русланом Рябошапкою та Віталієм Касько, який в 2014-2016 роках був заступником голови ГПУ.

Зараз ви читаєте новину «"Підтримка буде". Зеленський зустрівся з сенаторами США, яких не пустили в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі