пʼятниця, 27 травня 2011 07:00

Підприємцям розповіли, як без вил і протестів боротися за свої права

Підприємцям розповіли, як без вил і протестів боротися за свої права

Між українськими підприємцями і владою відбувається адекватний діалог, і в нині немає необхідності проводити акції протесту.

Про це під час прес-брифінгу заявила виконавчий директор Центру захисту підприємців Оксана Продан.

"На сьогоднішній момент діалог відбувається. Законопроект по "спрощенку" пройшов, будучи узгодженим. Те ж саме стосується єдиного соціального внеску, штрафів по Пенсійному фонду. Низку документів, які приймає Податкова, узгоджують; навіть не вивішують їх поки на сайт" - сказала вона.

За словами Продан, влада адекватно реагує на запити підприємців.

"Те, що сьогодні немає численних акцій протесту - це результат того, що процес відбувається. Ми бачимо з того боку адекватну реакцію. Протести ніхто ен відміняв. Але протести - це той механізм, який для нас є крайнім. Бізнес ніколи не зацікавлений виходити і проводити якісь акції, тому що гроші люблять тишу", - зазначила виконавчий директор.

Як вважає Продан, проведення акцій протесту в даній час може мати негативні наслідки.

"Усі ініціатори та організатори реально розуміють, що акції, які не будуть мати конкретної мети, можуть призвести до страшних речей. Вони можуть або просто випуском пару, або може перерости у бунт. І нам це не треба. Перші, хто від них постраждає - це малий бізнес. Ми по-максимуму хочемо відпрацьовувати питання в діалозі", - підкреслила вона.

У свою чергу, глава представництва Центру міжнародного приватного підприємництва в Україні Наталія Баландіна прокометувала: "Одним з кличів під час так званого "Майдану" було те, що "влада не прийшла до мене і зі мною не порадилася". Влада не прийде і не в змозі запитати у кожного ... Вона може запитати у лідера об'єднання. Тому потрібно об'єднуватися. І треба не просто йти махати вилами, а потрібно конструктивно пропонувати якісь альтернативні рішення конкретних завдань, конкретної проблеми", - заявила вона.

Зазначимо, прес-бріфінг було проведено в рамках навчальної програми для лідерів 35 бізнес-об'єднань.

Зараз ви читаєте новину «Підприємцям розповіли, як без вил і протестів боротися за свої права ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

92

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі