середа, 25 травня 2011 18:17

З початку року 56 тисяч підприємців згорнули свій бізнес

З початку року 56 тисяч підприємців згорнули свій бізнес

З початку 2011 року внаслідок посилення фіскального тиску понад 56 тисяч підприємців згорнули легальний бізнес. При цьому протягом I кварталу кількість тих, хто почав справу, зменшилася на третину в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року.

На думку експертів, таке падіння підприємницької активності - не межа, оскільки податковий прес насправді не працював на повну потужність у січні - квітні. Адже в цьому не було особливої ??потреби - до цих пір макроекономічні обставини складалися сприятливо для уряду Миколи Азарова.

Надалі, з огляду зволікання МВФ з наданням Україні чергового кредитного траншу ($ 1,5 млрд), події можуть розгорнутися ще гірше для платників. Особливо з урахуванням того, що державі потрібно все більше ресурсів на повернення і обслуговування раніше отриманих позик, а також на реалізацію "багатоцільових проектів розвитку". Витрати на них у січні - березні зросли в 19 разів рік до року, сума офіційно не розголошується, але актуальність витрат частково пояснюється підготовкою до Євро-2012.

Раніше повідомлялось, безробіття в Україні з 1 січня по 1 березня 2011 року збільшилося більш ніж на 13%, зокрема через погіршення умов роботи самозайнятого населення після введення в дію окремих норм Податкового кодексу.

Зараз ви читаєте новину «З початку року 56 тисяч підприємців згорнули свій бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі