пʼятниця, 15 квітня 2011 16:07

Кінах: Безробіття росте через новий Податковий кодекс

Кінах: Безробіття росте через новий Податковий кодекс

Безробіття в Україні з 1 січня по 1 березня 2011 року збільшилося більш ніж на 13%, зокрема через погіршення умов роботи самозайнятого населення після введення в дію окремих норм Податкового кодексу.

Про це повідомив глава Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах на засіданні організації.

"На жаль, виправдовуються наші прогнози: за перші два місяці поточного року рівень безробіття в Україні на 1 березня в порівнянні з 1 січня поточного року - плюс 13,2%. Це дуже негативна тенденція", - сказав він.

При цьому Кінах зазначив, що офіційний показник кількості безробітних на 1 березня (близько 617 тис.) не відображає реальної ситуації.

"Держава не має права погіршувати умови самозайнятості населення ... вона зобов'язана запропонувати громадянам альтернативу ... Не маєте альтернативи - не погіршуйте умови самозайнятості людей, і це той закон, який був порушений відповідними складовими Податкового кодексу", - підкреслив голова УСПП.

Нагадаємо, з 1 квітня 2011 вступає в силу розділ ІІІ Податкового кодексу, який регулює оподаткування прибутку підприємств, яким, зокрема, юридичним особам забороняється відносити закупівлі товарів і послуг у "спрощенців"-фізосіб на валові витрати при визначенні об'єкта обкладення податком на прибуток, тобто фактично обкладати їх за ставкою податку на прибуток.

Податковий кодекс набрав чинності з 1 січня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Кінах: Безробіття росте через новий Податковий кодекс ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі