четвер, 24 травня 2012 14:11

Першим "на виліт" з Кабміну претендує Присяжнюк - експерт

Першим "на виліт" з Кабміну претендує Присяжнюк - експерт
Сергій Таран не виключає, що звільнити можуть і Табачника. Фото: www.newsmarket.com.ua

Під хвилю звільнень у Кабміні можуть потрапити аграрний міністр Микола Присяжнюк та міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Владі потрібно шукати винних, а винних знайти зараз дуже важко. Будуть шукати якихось окремих чиновників, які гальмують реформи", - пояснив він.

Експерт також додав, що відповідальність за цих умов буде всіма можливими способами відводитися від президента. "Це, в принципі, дуже типова технологія, яка використовувалася ще з часів царської Росії, коли у людей формувався імідж, що цар - хороший, а бояри - погані. Це типова технологія і вона зараз набуває нових форм, як і наша країна набуває форм монархії", - підкреслив політолог.

Таран також вважає, що "під гарячу руку" президента потраплять саме ці міністри, яких було призначено за квотою Партії регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович попередив Азарова: "Ви можете піти з посади в обнімку з Табачником"

"Ті, хто призначалися від Партії регіонів будуть усунуті, а ті, хто від сім'ї — залишаться. Тому, я думаю, останні кадрові призначення не потраплять під прес, а потраплять ці призначення, які робилися раніше, міністри, які були назначені найдавніше", - підкреслив він.

На думку експерта, під хвилю звільнень може потрапити міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк та міністр освіти та науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

"Не виключено, що це може бути аграрний міністр. Також не виключено, що потрапить Табачник, бо це зараз буде дуже зручно. - пояснив політолог. - Хоча у Табачника менше шансів, бо у нього вже є певний імідж і це буде виглядати перед виборами як поступка. Тому у аграрного міністра трохи шансів більше. Це, я думаю, основні кандидатури (на звільнення — ред.).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник добре знає, що від Януковича йому нічого не буде - Доній

Також можуть потрапити декілька губернаторів, на яких буде покладено відповідальність за провал реформ". На місця звільнених міністрів президент, скоріш за все, назначить когось із "сім'ї", вважає Таран.

Відповідаючи на запитання, чи перед виборами не буде ще однієї ї хвилі звільнень, бо проблеми все одно не зникнуть, експерт наголосив, що тоді влада шукатиме інші методи впливу на думку виборців.

"Я думаю, ближче до виборів будуть більше шукати питання, які відволікають громадян. Наприклад, як сьогодні питання про мову. А також окремих чиновників, на яких буде покладено відповідальність за провал. Я думаю, що за цими напрямками до виборів президент буде намагатися розібратися з тими негараздами, які відбуваються в Україні".

Нагадаємо, що сьогодні президент Віктор Янукович скзаав, Миколі Азарову, що міністрам, які гальмують реформи, не місце в Кабінеті Міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Першим "на виліт" з Кабміну претендує Присяжнюк - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі