неділя, 13 березня 2022 16:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Переговори з Росією відбудуться в найближчі дні - Подоляк

Переговори з Росією відбудуться в найближчі дні - Подоляк
На переговорах визначать, "коштом чого та коштом якого бюджету все це відновлюватиметься" Фото: Духовний Фронт України

Четвертий раунд перемовин між Росією і Україною має відбутися 14–15 березня. Однією з вимог української делегації буде компенсація від РФ за руйнування в Україні.

Про це розповів радник Офісу президента Михайло Подоляк в інтервʼю російському провладному виданню "Комерсант".

Делегації, поки не узгодять ключові позиції, не коментуватимуть зміст переговорів. Українці обговорюватимуть з РФ припинення вогню, виведення військ, гарантії безпеки, "щоб подібні ситуації не повторювалися", компенсація від РФ за руйнування в Україні.

Компенсація Росії за зруйновану інфраструктуру може складати "мільярди доларів".

"У нас же, на жаль, попри всі заяви про те, що удари завдаються лише по військовій інфраструктурі, удари завдавалися дуже часто і останнім часом особливо інтенсивно по цивільній інфраструктурі", – каже Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк назвав головну умову для закінчення війни

На перемовинах визначать, "коштом чого та коштом якого бюджету все це відновлюватиметься".

Радник голови ОПУ Михайло Подоляк стверджує, що риторика Росії в переговорах за останні дні сильно змінилася. Переговори з делегацією Росії продовжуються безперервно у відеоформаті. Подоляк зазначив, що усередині переговорного процесу створили робочі групи. Їх спеціалізації та функціонал він не розшифрував, пише "Комерсант".

Зараз ви читаєте новину «Переговори з Росією відбудуться в найближчі дні - Подоляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі