середа, 24 січня 2024 09:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон зробив важливу заяву щодо фінансування допомоги Україні

Пентагон зробив важливу заяву щодо фінансування допомоги Україні
Без фінансування США не можуть підтримувати в робочому стані зброю, яку надали Україні раніше. Фото: pixabay.com

Без додаткового фінансування Сполучені Штати Америки не лише змушені будуть припинити надавати Україні нове озброєння, але й не зможуть підтримувати в робочому стані ту зброю, яку було передано раніше.

Постійний брак фінансування змусив Вашингтон призупинити вилучення додаткових одиниць зброї з власних запасів, заявив речник Пентагону Патрік Райдер під час пресбрифінгу. Інакше це вплинуло б на військову готовність країни.

"Через це стало важче задовольняти найнагальніші потреби Києва на полі бою, зокрема у артилерійських снарядах, протитанкових засобів та системах протиповітряної оборони", - повідомили в Міністерстві оборони США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмова США від підтримки Києва матиме катастрофічні наслідки - Кірбі

Пентагон продовжить тісно співпрацювати з Конгресом і закликатиме до якнайшвидшого виділення додаткового фінансування.

"Я не хочу передбачати результати на полі бою. Очевидно, що загроза є реальною. Гадаю, той факт, що Росія продовжує демонструвати намір воювати проти України, окупувати її і ліквідувати як державу, підкреслює той факт, що це серйозна загроза безпеці, яка нікуди не дінеться. Чим швидше США зможуть продовжити надавати підтримку України на належному рівні, тим краще не лише для України, але й для міжнародної спільноти", - наголосив Райдер.

Для перемоги у війні з Росією Україні необхідна підтримка економіки з боку Сполучених Штатів.

Російський диктатор Володимир Путін спрямував свої зусилля на те, щоб зламати економіку України. Кремль робить все можливе, щоб відірвати Україну від світових ринків зерна, сталі, технологій та енергоносіїв, написала спеціальний представник Держдепу США з відновлення України Пенні Пріцкер.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон зробив важливу заяву щодо фінансування допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі