вівторок, 23 січня 2024 10:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Відмова США від підтримки Києва матиме катастрофічні наслідки - Кірбі

Відмова США від підтримки Києва матиме катастрофічні наслідки - Кірбі
У відповідь на запитання, що буде в разі відмови Конгресу ухвалювати подальшу допомогу для України, представник адміністрації наголосив, що американське лідерство похитнеться, через що деякі країни також переглянуть свої внески. Фото: eastnews.ua

Відмова Конгресу Сполучених Штатів Америки від ухвалення подальшої допомоги Україні матиме катастрофічні наслідки.

Про це 23 січня заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає "Укрінформ".

"Президент Джо Байден усвідомлює, що інші країни спостерігають за тим, що ми робимо. Але й наші союзники та партнери також уважно спостерігають за тим, як діємо ми, адже керівництво США надало критичну підтримку Україні. Ми буквально лідирували не лише у внесках, а й у координації внесків інших країн, щоб доставити допомогу в Київ", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сенаті США зробили нову заяву щодо допомоги Україні

За процесом уважно стежить і президент Росії Володимир Путін, і лідер Китаю Сі Цзіньпін.

"Американське лідерство похитнеться в разі відмови Конгресу ухвалювати подальшу допомогу для України, через що деякі країни також переглянуть свої внески. І це може мати потенційно катастрофічні наслідки для України", - наголосив Кірбі.

Для перемоги у війні з Росією Україні необхідна підтримка економіки з боку Сполучених Штатів.

Російський диктатор Володимир Путін спрямував свої зусилля на те, щоб зламати економіку України. Кремль робить все можливе, щоб відірвати Україну від світових ринків зерна, сталі, технологій та енергоносіїв, написала спеціальний представник Держдепу США з відновлення України Пенні Пріцкер.

Зараз ви читаєте новину «Відмова США від підтримки Києва матиме катастрофічні наслідки - Кірбі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі