середа, 29 липня 2009 13:33

Патріарх Кирило розповів про свою бесіду з Ющенком

Патріарх Кирило розповів про свою бесіду з Ющенком

Патріарх Московський і всія Русі Кирило заявив про спільність намірів з президентом України Віктором Ющенком у пошуку шляхів подолання церковного розколу в Україні.

"Я висловлював йому (Ющенку) своє розуміння того, що відбувається сьогодні в Україні, він мені виклав своє. У цих позиціях було щось спільне - що необхідно шукати шляхи виходу з церковної кризи" - так патріарх Кирило під час розмови з учнями Київської духовної академії в середу прокоментував підсумки своєї зустрічі з українським президентом.

За словами патріарха, "ми повинні шукати ці шляхи всі разом" - насамперед за участю предстоятеля Української православної церкви митрополита Київського Володимира і всього українського єпископата, а також за участю властей України.

При цьому патріарх підкреслив, що його діалог з Ющенком був "дуже відкритим і недипломатичним".

Він пояснив, що не визнає так звану дипломатичність, коли "говорять одне, а роблять інше".

"Я розмовляв з Віктором Андрійовичем з повним усвідомленням того, що переді мною президент суверенної держави, наділений владою і високими повноваженнями", - відзначив патріарх Кирило, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Патріарх Кирило розповів про свою бесіду з Ющенком ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі