середа, 29 лютого 2012 08:28

Спецтема: Луценко за ґратами

Париж заявив про порушення в розслідуванні справи Луценка

Париж заявив про порушення в розслідуванні справи Луценка

Влада Франції жалкує про рішення суду в Україні, що засудив до чотирьох років в'язниці колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це заявив представник французького Міністерства закордонних справ Бернар Валеро.

"Франція жалкує про те, що колишній глава МВС України Юрій Луценко засуджений до чотирьох років в'язниці з позбавленням права протягом трьох років займати низку посад", - сказав він.

За словами Валеро, розслідування справи Луценка було проведено з порушеннями і тому не відповідало міжнародним зобов'язанням, які взяла на себе Україна.

"Франція знову закликає Україну повною мірою дотримуватися закону, принципів правосуддя, прав людини, а також своїх міжнародних зобов'язань", - додав представник МЗС Франції.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 27 лютого визнав Луценка винним в скоєнні посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком на 3 роки і конфіскацією всього особистого майна.

Згідно з рішенням суду, Луценко перебуватиме у в'язниці 2 роки і 10 місяців, так як термін покарання враховує знаходження екс-міністра під арештом у СІЗО протягом 1 року і 2 місяців - в відбування терміну покарання входить і цей період.

ВІДЕО: Луценко встиг плюнути прокурору в обличчя

Суть звинувачень зводиться до того, що Луценко, будучи міністром внутрішніх справ, сприяв нарахуванню незаконної пенсії своєму водієві Леоніду Приступлюку, виділенню йому житла, а також зарахуванню його в департамент оперативної служби.

Також Генеральна прокуратура України звинувачує екс-главу МВС у нецільовому використанні бюджетних коштів на святкування Дня міліції в Національному палаці "Україна" в 2008-2009 році.

Зараз ви читаєте новину «Париж заявив про порушення в розслідуванні справи Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі