вівторок, 25 червня 2024 11:39

Орбан сказав, чи блокуватиме Угорщина вступ України до ЄС

Орбан сказав, чи блокуватиме Угорщина вступ України до ЄС
Угорщина не блокуватиме вступ України до ЄС. Фото: pixabay.com

Угорщина не блокуватиме вступ України до Європейського Союзу.

Прем'єр-міністр країни Віктор Орбан розкритикував переговори щодо вступу України до ЄС, які розпочинаються сьогодні в Люксембурзі, повідомляє Tagesschau. Водночас Будапешт не блокуватиме сам процес.

"Угорщина не згодна з цим процесом вступу, але ми не блокуємо його. Ми підтримуємо початок переговорів. Переговори - це суто політично мотивований процес", - заявив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейська перспектива Грузії під загрозою через проросійську політику

Цьогоріч посли Євросоюзу підписали керівні принципи для переговорів про вступ України до ЄС. Переговори відбудуться 25 червня.

"Але спочатку ми маємо вивчити, які будуть наслідки, якщо ми приймемо країну, що перебуває у стані війни, чиї кордони не було уточнено на практиці", - додав прем'єр Угорщини.

Тим часом польський міністр у справах ЄС Адам Шлапка вказав на можливість складнощів у переговорному процесі України з ЄС через спірні питання в деяких областях.

Європейська комісія має намір рекомендувати розпочати переговори щодо вступу України та Молдови в ЄС уже цього місяця. Разом із тим Грузія, яка ухвалила закон про "іноземних агентів" всупереч попередженням Брюсселя, не отримає такої рекомендації.

Зараз ви читаєте новину «Орбан сказав, чи блокуватиме Угорщина вступ України до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі