вівторок, 09 липня 2024 22:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Орбан не став критикувати росіян через обстріл "Охматдиту"

Орбан не став критикувати росіян через обстріл "Охматдиту"
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відреагував на обстріл росіянами "Охматдиту". Фото: РБК

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан прокоментував на наступний день обстріл дитячої лікарні "Охматдит". Критикувати російських окупантів за таку дію він не став.

Він вважає, що обстріл Києва 8 липня "доводить, що жорстокість російсько-української війни вийшла на новий рівень". І саме тому угорська влада "вирушила на мирну місію", написав Орбан в соцмережі X.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після удару РФ по "Охматдиту" з рота низки нардепів полилася російська пропаганда - мережі

При цьому він чомусь звернувся до світових держав з закликом провести мирні переговори.

"Зростаюча інтенсивність війни - це заклик до світових держав відмовитися від політики війни і натомість створити політику миру, щоб направити Росію та Україну до припинення вогню та мирних переговорів. Це єдиний спосіб запобігти подальшому кровопролиттю", - додав угорський прем'єр.

8 липня російські війська здійснили повітряну атаку різними видами ракет по Україні і столиці. Внаслідок ворожої атаки були руйнування і пошкодження цивільної інфраструктури у семи районах Києва. Загинули 33 людини.

У Шевченківському районі постраждала дитяча лікарня "Охматдит".

Є велика ймовірність, що Росія цілеспрямовано атакувала дитячу лікарню "Охматдит", заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белл.

Зараз ви читаєте новину «Орбан не став критикувати росіян через обстріл "Охматдиту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі