вівторок, 09 липня 2024 15:28

В ООН відреагували на обстріл "Охматдиту": це могло бути пряме попадання

В ООН відреагували на обстріл "Охматдиту": це могло бути пряме попадання
Відео свідчать, що в "Охматдиті" було пряме попадання. Фото: МОЗ

Є велика ймовірність, що Росія цілеспрямовано атакувала дитячу лікарню "Охматдит" у Києві.

Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белл сказала про це на пресбрифінгу у Женеві, пише Reuters.

"Аналіз відеоматеріалів та оцінка, проведена на місці інциденту, вказує на високу ймовірність того, що дитяча лікарня зазнала прямого попадання, а не отримала пошкодження від перехопленої протиповітряної системи", - вказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для "Охматдиту" вже зібрали 200 млн грн

Белл повідомила, що в "Охматдиті" лікують дітей з серйозними захворюваннями, такими як рак і хвороби нирок. На момент обстрілу там перебувало близько 670 дітей і близько 1 тис. співробітників.

"Персонал перемістив дітей до укриття вчора вранці, коли вперше пролунали сирени повітряної тривоги, інакше кількість жертв була б набагато більшою", - повідомила вона.

8 липня російські війська здійснили повітряну атаку різними видами ракет по Україні і столиці. Внаслідок ворожої атаки були руйнування і пошкодження цивільної інфраструктури у семи районах Києва.

У Шевченківському районі постраждала дитяча лікарня "Охмадит", руйнування; у Голосіївському - пошкоджено будівлю дитячого садка і житлового будинку, горіли автомобілі; у Солом'янському районі було пошкоджено офісну будівлю; у Дніпровському - палали уламки у житловій забудові; в Дарницькому - пошкоджено приватний будинок; у Святошинському районі горіли уламки біля житлової будівлі; також виникла пожежа у приміщені одного з підприємств; у Деснянському районі було займання будинку.

Зараз ви читаєте новину «В ООН відреагували на обстріл "Охматдиту": це могло бути пряме попадання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі