середа, 03 квітня 2013 17:13

Олександр Янукович заволодів міжнародним аеропортом

Олександр Янукович заволодів міжнародним аеропортом
Міжнародний аеропорт "Сімферополь" перейшов під фінансовий контроль старшого сина Януковича. Фото: tsn.ua

Старший син президента України Віктора Януковича - Олександр - став власником міжнародного аеропорту "Сімферополь".

Про це сайту "15 хвилин" повідомив народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Він зазначив, що має намір обговорити з новим власником питання про присвоєння сімферопольському аеропорту імені двічі героя Радянського союзу, етнічного кримського татарина Амет-Хана Султана. Як відомо, вчора Верховна Рада України відмовилася включити до порядку денного відповідний законопроект.

"Наскільки нам відомо, аеропорт знаходиться у приватній власності сина Януковича, і від нього теж буде багато залежати. Я збираюся поговорити з ним із цього приводу", - сказав Джемілєв.

Глава Меджлісу також повідомив, що законопроект про присвоєння сімферопольському аеропорту імені Амет-Хана Султана внесуть до Верховної Ради повторно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг багатіїв: Ахметов стабільно перший, а Янукович-молодший подвоїв статки

"Ми будемо вносити його знову. Цей законопроект залишився з попередньої сесії", - сказав він.

При цьому Джемілєв зазначив, що до компетенції парламенту країни не відносяться подібні питання.

"Верховна Рада може давати лише рекомендації. Але хай буде хоч рекомендація", - додав він.

Перші чутки про те, що міжнародний аеропорт "Сімферополь" переходить під фінансовий контроль Олександра Януковича, з'явилися ще в кінці минулого року. Тоді ж Forbes припустив, що старшому синові президента може належати аеропорт Одеси.

У цьому році український уряд затвердив програму розвитку сімферопольського аеропорту. Згідно з цим документом, планується реконструювати аеродромний комплекс і побудувати новий термінал. Для реалізації проекту уряд сподівається залучити кошти інвесторів під державні гарантії. Так, на розробку проекту планується знайти 8 млн грн, на будівництво терміналу - 1,4 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Янукович заволодів міжнародним аеропортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

128

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі