четвер, 21 березня 2024 18:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Очільник військового комітету НАТО закликав Україну посилити мобілізацію

Очільник військового комітету НАТО закликав Україну посилити мобілізацію
Україні потрібно провести мобілізацію, аби замінити загиблих і поранених. Фото: ksf.openukraine.org

Для подальшого введення війни Україна потребує не лише зброї, але й людей.

Саме тому необхідно провести додаткову мобілізацію, заявив очільник військового комітету НАТО Роб Бауер під час виступу на Київському безпековому форумі.

"Вам потрібні не лише гранати, вам потрібні люди, щоб замінити загиблих і поранених. А це означає мобілізацію. Я розумію, як непросто переконати людей у ліберальній демократії. Але я бачу, що це змінюється", - наголосив він.

Бауер закликав суспільство не думати песимістично про здатність України виграти війну та наголосив на подальшій підтримці Києва.

"Песимісти не перемагають у війнах. Якщо світ, можливо, був надмірно оптимістичним у 2023 році, ми не повинні припуститися тієї ж помилки, ставши надмірно песимістичними у 2024 році", - зауважив голова Військового комітету НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ вгатила ракетою по центру Миколаєва. Є жертви

Українські захисники кардинально змінили безліч аспектів ведення сучасної війни.

"Зіткнувшись із поєднанням окопів і артилерійських загороджень часів Першої світової, з безпілотниками і штучним інтелектом XXI століття, ви швидко адаптувалися й дали відсіч. Ви є першопрохідцями в інноваціях, використовуючи поєднання радянської техніки з сучасними західними зразками озброєння", - підкреслив Бауер.

Є всі причини вважати, що Україна здатна досягти успіху у війні проти РФ.

"Єдине, що вам потрібно - це наша допомога. Країни-члени НАТО і багато інших держав світу надають Києву безпрецедентну підтримку, і це справді змінило ситуацію на краще. Але Україна потребує ще більшої підтримки", - сказав він.

Війна Росії проти України ніколи не була пов'язана з реальною загрозою безпеці з боку України чи НАТО. Ця війна ведеться тому, що президент Володимир Путін боїться демократії.

Зараз ви читаєте новину «Очільник військового комітету НАТО закликав Україну посилити мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі