четвер, 08 вересня 2011 15:07

НУ-НСу не стане легше без "тушок" - політолог

НУ-НСу не стане легше без "тушок" - політолог

Очищення фракції "Нашої України - Народної Самооборони" від "тушок" нічого не змінить в роботі цього парламентського об'єднання.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Сергій Таран.

"Виключення "зрадників" з НУ-НС жодним чином не вплине на ефективність та парламентську боєздатність фракції. Річ у тім, що після конституційних змін впливовість будь-яких фракцій у ВР дуже низька. Адже тепер парламентську більшість формують окремі депутати, а не фракції. Це означає, що фракції втрачають свою суб'єктність", - вважає експерт.

Крок, коли одні депутати від НУ-НС виключають інших нунсівців, на переконання Тарана, означає початок виборчої кампанії.

"Це можливість для тих людей, які залишились у фракції, сказати, що "ми завжди були вірні своїм принципам, а ті, кого ми вигнали, є зрадниками". Це яскравий елемент виборчої кампанії. І юридичних наслідків такі виключення за собою не несуть. Крім того, на результати голосування у ВР вони теж фактично не вплинуть. Ті люди, яких виключили, голосували і так, як їм хочеться. Вони і надалі так робитимуть", - пояснив політолог.

Згідно його прогнозів, більше нікого з НУ-НС не будуть виключати.

"Ті, хто залишився, не будуть робити різких політичних рухів. Але це теж нічого не міняє у розподілі політичних сил у парламенті", - зауважив Таран.

Нагадаємо, на днях із фракції "Нашої України - Народної Самооборони" було виключено низку народних депутатів. Зокрема: Олександра Омельченка, Сергія Василенка, Ігоря Палицю, Володимира Поляченка, Давида Жванію та ін. Їх вигнали за те, що вони голосували за "харківські угоди" та в індивідуальному порядку увійшли до парламентської більшості.

За словами "нунсівця" В'ячеслава Кириленка, загалом буде виключено близько 15 депутатів.

Зараз ви читаєте новину «НУ-НСу не стане легше без "тушок" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі