неділя, 22 травня 2022 21:20

Норвегія мимоволі заробляє через війну в Україні, має з нею поділитися - Моравецький

Норвегія мимоволі заробляє через війну в Україні, має з нею поділитися - Моравецький
Норвегія у цьому році отримає на €100 млрд більше. Фото: eastnews.ua

Норвегія мимоволі заробляє на війні в Україні завдяки зростанню цін на нафту й газ і мала б поділитися своїми прибутками.

Країна у цьому році отримає на €100 млрд більше, ніж торік, заявив під час зустрічі з молоддю польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький, передає Business Insider.

Під час свого виступу він запропонував молоді зв'язатися з однолітками з Норвегії та запитати їх про надприбутки від продажу нафти й газу під час війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Норвегія закриває кордони для російських машин і порти для кораблів

"Це не нормально. Це не справедливо. Це також заробляння – мимовільне, звісно, тому що Норвегія не винна у війні в Україні. Але це мимовільне заробляння на тому, що відбувається під час війни, розпочатої Путіним", – сказав Моравецький.

Прем'єр-міністр також зауважив, що Норвегія - "невелика п'ятимільйонна країна".

"Їм треба швидко поділитися. Я не кажу, що обов'язково з Польщею. З Україною, з тими, хто найбільше постраждав від цієї війни. Хіба це не нормально?" – додав він.

Віце-президентка Європарламенту Катаріна Барлі закликала ухвалити рішення щодо запланованого нафтового ембарго ЄС проти Росії без участі Угорщини. Вимогу Будапешта про мільярдну допомогу вона вважає "майже нахабною", з урахуванням, що "всі знають, куди підуть гроші".

Зараз ви читаєте новину «Норвегія мимоволі заробляє через війну в Україні, має з нею поділитися - Моравецький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі