вівторок, 30 березня 2010 12:20

Ніколаєнко не бачить новацій у рішеннях Табачника

Ніколаєнко не бачить новацій у рішеннях Табачника
До ідеї тестування нам потрібно повернутися. Ми не повинні скасовувати звичні шкільні екзамени, співбесіди, творчі уроки. Але для того, щоб школа могла подивитися на себе зовнішніми очима - це (тестування) потрібно робити. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав колишній міністр освіти Станіслав Ніколаєнко.

Він не бачить нічого дивного у тому, що Табачник залишив 12-річну систему навчання. "А він що її міг не залишити?, - дивується екс-міністр. - Повернутися до 10-річки аж ніяк не можна, бо це вже два кроки назад. Це треба переписати всі підручники, посібники, викинути на вулиці сто тисяч учителів. Це не так все просто".

"У Європі десятирічка - тільки в Албанії. Якщо ми (йдемо) в Албанію, то 10 класів. Якщо до Європи, Росії, то 11-12 класів", - додав екс-міністр.

"Я думаю, що нова влада спокійно продовжує курс прийнятий країною ще в 2000 році", - зазначив Ніколаєнко.

На прохання прокоментувати постанову Міносвіти про те, що учасники зовнішнього тестування можуть проходити його тією ж мовою, якою отримували середню освіту. Ніколаєнко сказав: "Для диких людей все це здається новацією."

Він нагадав, що коли був міністром освіти, то учні здавати іспити тією мовою, на якій навчалися.

"Українську мову складають всі випускники без виключення. А інші предмети - залежно від того, якою мовою навчалися. Це може бути молдавська, польська, угорська і т.д", - пояснив він.

"Пан Вакарчук просто вирішив трошки побігти попереду потяга. Тому це абсолютно правильний крок. Це реаліція Європейської хартії мов національних меншин", - зазначив екс-міністр.

Зараз ви читаєте новину «Ніколаєнко не бачить новацій у рішеннях Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі