пʼятниця, 14 червня 2024 10:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали термін передачі Україні винищувачів F-16

Назвали термін передачі Україні винищувачів F-16
Країни, які входять у так звану "коаліцію винищувачів", планують передати Україні американські літаки F-16 вже цього літа. Фото: eastnews.ua

Україні планують передати американські літаки F-16 вже цього літа.

Окрім самих літаків, потрібно ще подбати про їхнє оснащення та підготовку технічного персоналу, заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун під час брифінгу за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України.

"Ми працюємо в онлайн-форматі, щоб переконатися, що у нас є все те, що Збройним силам України потрібно. Наша мета - надати F-16 цього літа", - сказав він журналістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг зробив заяву щодо ударів по РФ із винищувачів F-16

Сполучені Штати Америки разом з іншими учасниками "коаліції винищувачів" тренують українських пілотів та забезпечують іншу підготовку.

"Справа не лише в тому, щоб мати ці F-16, але також і у розумінні того, що потрібно їх оснастити всім необхідним, а також забезпечити та навчити технічний персонал", - пояснив американський генерал.

Чотири країни підтвердили, що передадуть Україні американські винищувачі F-16. У майбутньому кількість таких держав може зрости, розповів начальник авіації Командування Повітряних сил Збройних сил України Сергій Голубцов.

Він нагадав, що майже всі країни, які мають F-16 на озброєнні, поступово переозброюються на F-35, тому кількість "вільних" винищувачів цього типу зростатиме, згодом їх можуть пропонувати Україні.

Зараз ви читаєте новину «Назвали термін передачі Україні винищувачів F-16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі