вівторок, 15 березня 2022 15:20

НАТО загіпнотизований Росією - Зеленський

НАТО загіпнотизований Росією - Зеленський
Український народ розраховує на себе і на партнерів, сказав президент.

Старі гарантії безпеки вже не працюють. Російське вторгнення в Україну зруйнувало абсолютно все, на чому трималася безпека в регіоні.

Про це президент Володимир Зеленський сказав перед лідерами країн-учасниць Об'єднаних експедиційних сил, повідомляє Gazeta.ua.

Засідання проводив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

"Вага організацій, на яку ми всі сподівалися, сили міжнародних конвенцій поставили під сумнів. І наймогутніший Альянс світу НАТО, Альянс, який, схоже, чи деякі члени цього Альянсу загіпнотизовані агресією Росії.

Зараз чуємо багато міркувань про третю світову війну, що вона може ніби-то розпочатись, якщо НАТО закриє українське небо для російських ракет, літаків.

Через це досі не створена гуманітарна повітряна зона над Україною. Через це російські війська можуть бомбардувати мирні українські міста і вбивати людей", - сказав Зеленський.

"Зрозуміло, що Україна не є членом НАТО. Ми розуміємо це, ми адекватні люди.

Ми роками чули про нібито відчинені двері, але вже почули, що нам туди не ввійти. Це правда, і це треба визнавати. Я радію, що наш народ починає це розуміти і розраховувати на себе і наших партнерів, які нам допомагають", - сказав глава держави.

Україна просить закрити небо, щоб унеможливити авіаудари РФ, заявив Зеленський.

Об'єднані експедиційні сили - військовий формат на чолі з Великою Британією. Вони можуть залучати підтримку з Данії, Фінляндії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Нідерландів, Швеції і Норвегії.

У лютому Україна, Велика Британія і Польща запустили новий тристоронній формат співробітництва.

Зараз ви читаєте новину «НАТО загіпнотизований Росією - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі